lørdag 22. april 2017

Syv sterke prestasjoner i Norgescupen for junior på Lillehammer

Her er syv imponerende prestasjoner fra juniorkonkurransene i helgens norgescup på Lillehammer, mens seniorene konkurrer søndag.

Sunniva Øvre-Eide er førsteårsklatrer i yngre junior, og var den eneste av yngre jenter i både jente- og gutteklassen som gikk alle rutene. Og det så lett ut for Grenlandsklatreren. Her er helt åpenbart et av de større talentene på noen år. Hun slo Emma Støver Wollebæk, som også toppet ut, både på bedre kvalikkresultat og vil også slått henne på bedre tid.

Arne Farestveit fra Sogndal var den eneste som toppet finaleruta for yngre junior herrer, og det fra et litt overraskende svakt kvalikkresultat for den solide Sogndalsklatreren. Han overbeviste i finalen, mens de antatt sterkeste konkurrentene var uheldig å skli tidlig eller pumpet ut på den fingertynne og nesten vertikale finalen, med Tobias Reidel fra Oslo KK på andreplass.

Leo Ketil Bøe fra Bergen var den av de eldre junior som overbeviste, og det gjorde han også solid med å være den eneste som toppet finaleruta som visstnok var gradert 9-. Et hav foran konkurrentene, men Hauk Lem fra Kolsås KK var også på en solid andreplass.

Mia Støver Wollebæk og Lisa-Maria Kvandahl imponerte begge med å toppe alle rutene, inkludert 8+ finalen gjennom det solide overhenget og en mer pumpende toppvegg. Lisa-Marie vant fordi Mia kom bort i en vegg som var teipet ut fra ruta, selv om det først så ut som om  Mia fra Trondheim KK vant fordi hun hadde bedre tid siden begge hadde gått alle rutene. Men dette kunne også blitt løst med litt hardere ruter, slik det ofte er mangel på i eldre seniorklasse for jentene - kanskje den tøffeste klassen å vinne i norgescupene med mange gode utøvere.

Ellers var det en langt større spredning av hvilke klubber som markerte seg, hvor den sterke Oslo-dominansen vi har sett det siste året og særlig i buldring var svekket. Men det ble ett gull til Oslo KK og tre medaljer til.  Kanskje var det litt overraskende at NTG-klatrerne på Lillehammer ikke viste seg mer fram på på hjemmebane, med en tredjeplass på Jens Kristian Hagaseth Aasmundsen fra Oslo KK så vidt jeg kan se.

Her er resultatlista

Arrangementet som helhet med seksti deltakere, og klart mest i jenteklassene, virket det som en overbevisende juniorkonkurranse. Ruter skilte helt åpenbart bra, selv om det var doble uttoppinger i begge jenteklassene. Også rask resultatservice, raskt avviklet og imponerende bra streamet  og sendt på VG-TV, noe som virkelig har løftet muligheten til å spre engasjementet for finalene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar