søndag 23. april 2017

Tina og Magnus vant norgescupen på Lillehammer

Tina Johnsen Hafsaas vant enda en norgescup, og det med veldig stor margin med søndagens seier på Tyrili klatresenter i Lillehammer. Kolsås klatreklubbs ener de siste årene i kvinneklatring kom nesten dobbelt så langt som de andre, som ble stoppet av et krevende crux ut av et stort overheng. Sett fra streamen var det en maktdemonstrasjon. Lisa-Marie Kvandahl fra Oslo KK ble nummer to foran Eline Nesheim fra Bergen KK på bedre kvalikkresultat.

Magnus Midtbø vant som ventet, det var ingen andre av de som har vært de nest beste klatrerne i de siste NM-konkurransene som stilte. Men førsteårssenior Håvard Helgesen fra Sogndal gjorde det spennende med å komme bare to tak bak, og det fra en litt laber kvalifisering. Men Håvard er kanskje den nest-sterkeste i feltet og kom seg gjennom overhenget og endel tak videre, og viste at 8b+ og 8b bestigningene de siste ukene ikke akkurat har vært negativt for konkurransepumpen. Så der har seniorklassen fått en sterk kandidat framover.

Gårsdagens soleklare juniorvinner Leo Ketil Bøe fra Bergen KK nådde ikke like langt som Håvard, men tok tredjeplassen en håndfull flytt foran de sterke buldrerne Kristoffer Klev og Patrick Pedersen. Så all ære til juniorer som stiller i seniorklassen og buldrere som stiller opp trass litt labert pumpgrunnlag. Nå ble det en stilig finale, selv om det selvsagt hadde vært morsomt å se flere av de antatt nest-beste seniorene. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar