søndag 22. april 2018

Thilo Schröter beste norske herre i verdenscup i buldring (noensinne)Thilo flasher den tredje bulderen, og sikrer seg dermed den beste norske plasseringen i verdenscupen i buldring for herrer. Bilde lånt fra Youtube-streamen til IFSC.

Thilo kom på en 11. plass i verdenscupen i buldring i Moskva, en klar forbedrings fra hans tidligere forsøk i verdenscupen. Bare Hannah Midtbøe har hatt en bedre verdenscup-plassering av norske klatrere med sin 9. plass for tre år siden i Munchen. Hun har også en 12. plass.

Det er også såvidt jeg kan se det beste resultatet av en nordisk herreklatrer på fem år, de to finske kraftverkene Gullsten og Hukkatavail har hatt bedre verdenscuper for fem og over ti år siden.

Thilo var i semifinalen for ett år siden i Meiringen, med et fantastisk kvalikkresultat som fjerde beste, men kom på 20. plass i semifinalen. Han har flere ganger vært svært nær en semifinale (de 20 beste).
Det skal også sies at han flashet en av bulderne, og var ganske nær å toppe en til. Da ville 22. åringen vært på 5-7. plass og altså i grenselandet til en finale på linje med forrige helg verdenscupvinner. Det er litt meningsløst  å spekulere slik, men det viser at han kan være blant de aller beste på på en god dag.

Han slo blant annet halve det japanske landslaget, og fra Europa var det bare en russisk, to slovenske og en italiensk utøver foran ham. Så femte beste klatrer fra Europa i dag.

De tre norske kvinnene klatret kvalikk lørdag, men kom ikke til semifinalen. Tina Johnsen Hafsaas var best med en 47. plass.

Her er resultatene

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar