søndag 25. november 2018

Søstrene Wollebæk gjorde rent bord under Nordisk mesterskap i tauklatring

Ingen norsk klatrer over 20 år stilte opp i Nordisk mesterskap i tauklatring, men som vanlig tok juniorene ansvar i sine klasser.
Lisa Marie Kvandahl tok sølv etter Sveriges verdenscupklatrer Kaja Rosen. Hun ble også juniormester i eldste juniorklasse, og tok dermed sitt sjette nordiske mesterskap som junior på rad.
Og med søstrene Mia og Emma Støver Wollebæk i spissen tok de norske juniorjentene fem av seks medaljer i de to yngste klassene.

Emma slo for en gangs skyld Sunniva Øvre-Eide, og med Edel Lemvik på tredje så fordelte de som vanlig pallen mellom seg i den yngste klassen. Mia slo Ingrid Kindlihagen i eldre junior, og med Tuva Eik Haave på en fin fjerde.

Leo Chiba og Albert Suthurst tok andre og tredje i eldre junior herrer etter svenske Olaf Morsing, som nok var favoritt. Med Ørjan Rødland Vaage og Tobias Reidel i finalen ble den totalt sett dominert av de norske.

Theodor Kirkebø tok tredje og Lars Matre fjerde i yngre junior herrer hvor kvalikkruta skilte endre og tredjeplassen.

I seniorklassen var 19 år gamle Lisa-Marie Kvandahl eldste norske deltaker, og hun klatret til sølv rett bak Kaja Rosen, som har vært solid i verdenscupen tidligere. Her tok 18 år gamle Signe Ingvarda Øye en sterk femteplass.

Juniorklatrer Hauk Lem var eneste norske deltaker i seniorklassen, og kom akkurat ikke til finalen. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar