søndag 4. november 2018

Tina Johnsen Hafsaas vinner sitt sjette NM-gull, Martin Mobråten vinner knepent sitt første på led


  • Tina vinner overlegent sin sjette gullmedalje i Senior-NM på led. Det er alle hun har deltatt i som senior, minus noen år med skade og sykdom. 
  • Martin Mobråten vinner sitt først NM-gull på led, i en av sine få opptredener som konkurranseklatrer på led.  
Det var helt klart mest spennende i senior herrer, som var uten tydelige favoritter etter at Magnus Midtbø ga seg for to år siden. Martin Mobråten fra Trondheim KK vant, to år etter at han tok sølv bak Magnus Midtbø og etter mange år som ruteskruer. Thilo Schröter fra Kolsås KK klatrer like høyt som vinneren, andre år på rad, men tapte på litt dårligere kvalikk. Dermed har han buldre-gull og led-sølv, imponerende.
Den største overraskelsen var kanskje at Håvard Helgesen fra Sogndal KK fikk tredjeplass etter å ha markert styrke på sin gamle hjemmebane etter at han var den eneste som toppet begge kvalikkrutene, og etter å ha droppet ut av konkurranseklatring et års tid. En mann for framtiden, hvis han vil konkurrere. 

Kvinneklassen var aldri spennende. Tina fra Kolsås KK var den eneste som dro seg gjennom cruxet og toppet ruta som stoppet flertallet av kvinnene og eldre junior herrer-finalistene. Hun har hun vunnet alle NM i led som hun har deltatt i siden hun som 16-åring vant i 2010. 

Hun og de andre to kvinne-vinnerne vant også NM i buldring i Stavanger i mai, mens ingen av herreklassene har samme vinner i begge NM - selv om Thilo var svært nærme da. 

Maria Davies Sandbu fra Trondheim KK tok sølv foran Lisa-Maria Kvandahl fra Kolsås KK. Maria har dermed også en av de mest imponerende samling av gull, sølv og bronsje i led og buldring, spesielt med tanke på at hun har konkurrert hardt mot de to andre beste norske klatrerne gjennom tidene (Tina og Hannah Midtbø). 

Forhåndsfavorittene Hauk Lem fra Kolsås KK og Mia Støver Wollebæk fra Trondheim vant eldre junior klart. Begge gjentok dermed seierne fra i fjor, samt at Mia også vant buldregull i år og også vant yngre junior to år på rad i 2015 og 2016. Hauk tok i tillegg sølv i buldre-NM i mai.
Hos kvinnene tok NTG-elevene i Lillehammer, Marie Aagard Lauridsen og Signe Øye de to neste plassene, mens Jens Kristian Hagaseth Aasmundsen fra Oslo KK, som også går på NTG på Lillehammer, tok sølv foran to år yngre Ørjan Rødland Vaage fra Haugaland KK: 

Sunniva Øvre-Eide fra Grenland KK avgjorde yngre juniorduellen, et halvt flytt foran Edel Lemvik fra BRV. Emma Støver Wollebæk fra Trondheim tok tredjeplassen, disse tre pleier å dele på pallen i denne klassen. 

Tid avgjorde yngre junior-klassen for herrer etter at to toppet alle rutene i kvalifisering og finale. Lars Matre fra BRV klatret raskere enn Theodor Kirkebø fra Kolsås KK. Her markerte førsteårsjunior Trym Skuggen Landmark fra Kolsås KK seg med tredjeplassen. 

Her er resultatlistene

Kolsås beste beste klubb, foran Trondheim. Det er litt mindre overlegent enn tidligere, og viser kanskje en litt større bredde enn de siste årene.
(Hvis jeg skulle være frimodig og etterlyst en klubb, så må det være Bergen KK - som har noen av de sterkeste konkurransetradisjonene, som ikke hadde noen senior kvinner på deltakerlista, og som ser ut til å ha sovet litt i timen når det gjelder samlet juniorsatsing selv om det var flere gode enkeltutøvere som klatret bra).

Kolsås KK: 2 gull, 2 sølv, 2 bronsje
Trondheim KK: 2 gull, 1 sølv, 1 bronsje
BRV: 1 gull, 1 sølv
Grenland KK: 1 gull
Lillehammer: 1 sølv, 1 bronsje
Oslo KK: 1 sølv
Haugaland KK: 1 bronsje
Sogndal: 1 bronsje

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar