onsdag 4. september 2019

Joakim Lois Sæther går sin tredje 8b på egne sikringer



Se dette innlegget på Instagram

Cassostrea gigas 8b ✅ . . . For nerdene: Min tredje for graden på trad, men veldig ulik Kärlek og Ronny i stil. Vil si dette er mer en hybrid mellom highball buldring og tradklatring. To pads, to kamkiler og en Jackson-hanske ble brukt og stilpoeng kan vurderes deretter. Kunne nok strippet ned på pads og gummi, men ville ikke strippet ned racket noe mer. Valgte å ha to pads for å klatre litt høyere før jeg satt første sikring. Ruten kunne ikke passet meg bedre. Du gjør basically en highball gjennom et crux som avsluttes med å stabbe en flared og grunn håndjam, setter to sikringer og gjør et nytt desperat kompresjonsbulder!!🤯 Takk for nok en fet tur @klarstroom og @kristoffer_klevern ❤️ 📷 @kristoffer_klevern . . . . @tenayaclimbing @xcsportsequipment @mountainequipment @sublimeclimbing @climbskinspain #edelrid #dmmwales #tenayamastia #thatsabomber #weighmyrack #highballing #crassostreagigas #tradclimbing #bohuslän #climbing #bouldering #climbing_lovers #climbing_photos_of_instagram
Et innlegg delt av Joakim Louis Sæther (@loubabbaloubasj)


Joakim klatret i helga Crassostrea gigas 8b på sjøklippen Vrangarö rett bortenfor den mer kjente klippen Häller. Ruta ble besteget av Erik Heyman i 2009, og har bare noen få repetisjoner.

Bestigningen gjør han til den norske klatreren med flest harde trad-bestigninger, så vidt jeg kan se.
Han har tidligere klatret Kärlek på Buråsen i Bohuslän og Ronny Medelsvensson i Profilveggen i Jøssingfjord.

Mens de to første er seige rissruter, så har Crassostrea gigas (latinsk for stillehavsøsters, som de siste årene har invadert Bohuslänkysten) en hard buldrestart, en krevende jam og så gjennom et toppcrux.

Ruta ble også gått av Erik Grandelius i sommer, men ut over denne så kjenner jeg ikke til repetisjoner. Det er også litt forvirrende at den omtales både som Crassostrea og Cassostrea gigas. Det riktige latinske navnet er Crassostra. Det er også litt forvirrende at klippen både omtales som Vrångerö og Sjöhäller. Klippen er uansett veldig fin, med ruter fra 10 til 35 meter, med grader fra 7- til 8b+.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar