mandag 14. oktober 2019

Edel Lemvik i en egen klasse i Norgescup klatring
Edel Lemvik fra BRV vant med den største seiersmarginen og onsightet noe som ifølge rutesetterne var grad 9- klatring til hun falt rett før toppen i finaleruta på Norgescupen for yngre juniorer, og var kanskje den som klatret hardest av alle klassene.
Helgens norgescup i Tromsø var vel den første byen i det nye og veldig flotte klatresenteret.

Her er resultatlista på klatreforbundets nettsider

Yngre junior
Lemvik kom forøvrig ti flytt lengre enn sin sterke konkurrent Sunniva Øvre-Eide, de kommer nesten alltid like med den ene litt foran eller bak den andre. Begge disse klatret faktisk lengre på samme rute enn yngre junior gutter, hvor Kristoffer Raa Danielsen fra  BRV vant rett foran Theodor Kirkebø fra Kolsås KK. Trym Skuggen Landmark fra Kolsås KK kom på tredje.

Vinneren av herreklassen var Leo Ketil Bøe fra Bergen KK. Seniorene klatret på samme rute som eldre junior herrer, og han kom til det samme cruxet som juniorvinner Ørjan Rødland Vaage fra Haugaland klatrelag og hjemmehåpet Leo Chiba fra Tromsø KK. Ørjan vant på bedre kvalifiseringsresultat . I seniorklassen kom Einar Sissener Engstad best av Tromsø-seniorene foran et par av de andre tilreisende deltakerne.

I eldre kvinner junior vant Anne Espolin Ackre fra Bergen Klatreklubb etter sterk klatring, foran Amanda Buer fra Oslo klatreklubb. Denne klassen var litt åpen siden de to beste ikke deltok etter at Emma Støver Wollebæk og Ingrid Kindlihagen var en og tre plasser unna en semifinale i EM for seniorer.

Kvinner senior klatret på samme rute, og den ble vunnet av Sunniva Eik Haave fra Oslo Klatreklubb og Maria Davies Sandbu på 2. plass. Her kom faktisk junior Anna et par hakk lengre i sin finale, klatringen på de litt store og slopy takene så ut til å skape problemer for seniorene.

Seniorklassene bar litt preg av å være utvidede klubbmesterskap, slik det lett blir når det er langt å reise for de fleste seniorene som konkurrerer aktivt. Så en stor takk til de tilreisende og til klatrerne fra arrangørklubben som sikret at det ble en bra resultatliste.

Arrangementet så også bra ut fra streamen, gratulerer til klubben.
Ellers var det mindre Oslo-dominans enn på lenge.
Her er klubbene som vant gull:
Bergen KK: To gull.
Bratte Rogalands Venner: To gull.
Oslo klatreklubb: Et gull, en sølv og en bronsje.
Haugaland klatrelag: Et gull.

Søndag var det norgescup i speed, hvor Leo Chiba vant gull for junirherrer og satt ny norgesrekord med under ti sekunders klatring. Regine Storå vant eldre junior kvinner.
Sunniva Øvre-Eidre vant yngre jenter junior, Theodor Kirkebø vinner yngre junior. Kvinner senior ser jeg ingen resultater fra, mens herrer senior ble et rent klubbmesterskap for Tromsø.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar