onsdag 13. mai 2020

Årets høydepunkt for alpininteresserte er ute

Da er Tidsskrift for Norsk alpinklatring for 2020 endelig kommet til postkasser og butikker. 120 sider med historier fra fjellklatring og om alpinklatrere og annet snacks for alle fjellklatrevenner. Årets store høydepunkt for sofaklatring. 

Bladet er i postkassa til medlemmer, selges på større Narvesen-sjapper (tror jeg) og klatrebutikker og hos vpg.no

Dette er 12. gang Norsk Tindeklub utgir et årlig tidsskrift, et av de store løftene for organisasjonen for å fremme alpin klatring i små og store fjell. Her kan du se og kjøpe mange av utgavene hos ntk.no


Siden jeg har vært med i redaksjonen i disse årene, så er jeg selvsagt dundrende inhabil i min anbefaling. Men leserne får bare leve med det. Her er det mye bra tekst og bilder fra klatring. 
Hovedfokuset er på Romsdal og Senja, men også med avstikkere til all den spennende vinterklatringen i Sunndalen, et par sommereventyr på Grønland, litt klatrehistorie og noen av de spennende profilene innen storfjellsklatring som Vibeke Andrea Sefland eller med Martine Limstrand som har gått fra å være nordisk mester til tradklatrer i toppklasse. 

Som den nye redaktøren Eivind Hugaas skriver, så speiler bladet at 2019 var et rolige år både når det gjaldt de mer spektakulære bestigningene men heldigvis også for de store ulykkene. Men som han skriver, så er ikke kvaliteten på tekst og bilder avhengig av de hardeste eller mest utsatte linjene. 
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar