tirsdag 9. februar 2021

Thilo Schröter går 8C/8B+ i Fontainebleau med Satan i Helvete sittstart

 

Thilo har de siste ukene klatret mange knallharde buldre i Fontainebleau, toppet med en kjapp bestigning av den litt berømte Satan i helvete sittstart. Den har stått i 8C, men Thilo skriver på instagram at han vurderer den som 8B+. Uansett en imponerende grad. 

Thilo har tilbrakt vinteren med å gå svært harde buldre, først i Albaracin i Spania og så i Fontainebleau i vekslende vær. På disse ukene har han gjort en av de mer imponerende, om ikke den mest imponerende track-recorden av norske klatrere i Font. 

Det vises tydelig ved at han samme dag gikk Mécanique Élémentair, som er gradert 8B. 

Thilo har også gått 8B+ bulderen Bélial.

Og en 8B eller 8B+ til med Jour de Chasse, og en haug med 8A til 8A+ som han også har lagt ut instagrambilder fra, Og kanskje mest imponerende for alle som har prøvd seg på ulike typer klatring i Font, et av de harde 7C+ svaene. 

Thilo har tidligere klatra flere harde buldre opp til 8B+ i Fint, det er vel drøyt fem år siden han gikk Gekko assis. Da var det den hardeste norske bestigningen i Font, og jeg kommer ikke på andre som kan matche Thilo sin imponerende ticklist av norske (og vel heller ikke så mange andre enn de lokale) klatrere. 

Og hvis du lurer på hvorfor bulderen heter Satan i Helvete, så er førstebestigeren Dave Graham en amerikansk klatrer i verdensklasse med gode norske buldrevenner som flittig brukte uttrykket og det satt seg hos Dave. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar