søndag 28. februar 2021

You tube boomen for sterke norske klatrere fortsetter med Mari og Marte

Trenden med sterke norske klatrere på internasjonale Youtube-kanaler fortsetter. Denne uka er Mari Augusta Salvesen igjen på Wide Boys-kanalen mens Marte Håkenstad Bråten er en ny profil på den svært populære buldrekanalen til Eric Carlsson, en av de største klatrekanalene på Youtube. 

I forrige uke var både Stian Christophersen og Magnus Midtbø gjester hos Lattice training-kanalen og podkasten, og i tillegg er det jo Magnus sine råsterke prestasjoner i Mesternes Mester som imponerer denne uka. På Youtube fortsetter det med en etablert profil og en litt ny profil. 

Mari er jo godt etablert som toppklatrer, spesielt når det kommer til hard jamming og er regelmessig gjest på Wide Boys-kanalen. "Mari Burns Off The Wide Boys" er jo en tittel som enkelt oppsummerer innholdet. 

Marte Håkenstad Bråten er ikke en like etablert profil, selv om hun markerte seg som en knallgod juniorbuldrer i unge år med blant annet deltakelse i EM buldring for juniorer, og etter noen år med satsing på ski og utenlandsstudier ser det ut til at formen er blitt solid. Hun ble nummer fire i det svenske mesterskapet i september, hun studerer i Stockholm, og nå er hun introdusert som en ny gjest i buldrekanalen under overskriften: "Climbing With A Crusher From Norway - Marte Håkenstad Bråten". Hun introduseres som "Another norwegian powerhouse".

I videoepisoden imponerer hun med raske bestigninger av harde buldre. Det blir også spennende å se om hun kommer seg hjem til Norge og kan delta i NM. I fjorårets NM i hjembyen Lillehammer tror jeg hun kom rett fra Alaska eller noe lignende, og havnet rett utenfor finalen. Alt tyder på at det er en lang sterkere kandidat til NM-pallen som i så fall stiller nå i år. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar