tirsdag 6. april 2021

Sunniva Øvre-Eide klatrer 8b+ på Hvarnes


16 år gamle Sunniva Øvre-Eide gikk på påskens siste fridag Ouish forlengelse, grad 8b+ eller norsk grad 9/9+, på Hvarnes i Vestfold. Dette er en sjelden repetisjon av den flotte ruta i den bratte og lange hovedveggen på dette superfeltet langs Numedalslågen. Hun er den klart yngste kvinnen som har gått en så hard grad, og en av de yngste klatrerne også som har gått graden etter Magnus Midtbø og et par andre. 

Dermed følger hun opp en sterk vårtradisjon hun startet i fjor da hun etablerte seg på grad 9 med å gå Maraton på Damtjern som den yngste til nå. Og som kjent er hun jo norgesmester i yngre junior fra tidligere i tau og led, og pallplass i eldre junior i første sesong ifjor. Hun har også onsightet grad 9-, blant annet i Flatanger i fjor. 

Hun er også, såvidt jeg vet, den femte norske kvinnen på graden etter Hannah Midtbø, Maria Davies Sandbu, Tina Johnsen Hafsaas og Eline Nesheim. 

Ouish extension er en stram forlengelse av ruta Ouish, som er 9-/9 i seg selv. Begge rutene er gått av Leif Henning Broch Johnsen på denne superklippen for hard klatring. 

1 kommentar:

  1. Veldig fint å se at forskjellen mellom kjønn er nesten helt borte!

    SvarSlett