onsdag 28. april 2021

Therese Johansen leder Atom Vinter (8b+) i Rogaland

Therese Johnsen perser med å lede Atom Vinter, grad 8b+(norsk 9/9+) på Bergsagel i Sandnes kommune. Dermed forsterker hun posisjon som en av de sterkeste klatrerne i Norge, med harde bestigninger både på buldring og tau. For en uke siden gikk hun blant annet enda en 8A-bulder. 

Ruta ble gått av Lars Ole Gudevang i 2009, og har vel bare fått noen få repetisjoner.

Therese har tidligere blant annet klatret ruta Total Terror (9-/9), som ligger i den samme delen av veggen som Atom vinter. Hun har også gått to andre ruter på den samme graden på Bergsagel, og flere andre harde ruter i Rogis. 

Therese markerte seg for ti år siden som buldrer i verdenstoppen, og var en av de få kvinnene som hadde besteget en bulder gradert 8B med Propaganda på Vingsand i 2011 - bortsett fra at hun nedgraderte den i samme slengen. Hun har gått flere andre buldre opp til 8A og 8A+ i sin solide og litt lavmælte buldrekarriere, inkludert flere førstebestigninger opp til 8A som det ikke er så veldig mange andre kvinner som har gjort også internasjonalt. 

Dermed har 8b+ klubben fått et nytt kvinnelig medlem, med Hannah Midtbø, Maria Davies Sandbu, Tina Hafsaas Johansen, Eline Nesheim og Sunniva Øvre-Eide tidligere i våres. 


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar