tirsdag 1. mai 2012

Therese Johansen med en av verdens hardeste kvinnelige førstebestigninger

Therese Johansen har skjemt bort Klatre-Norge med harde buldrebestigninger i verdensklasse på grad 8A og opp mot 8A+/8B. Men når hun nå førstebestiger en bulder som hun graderer 8A, så bryter hun faktisk ny mark. Hun er en av de første kvinnene som førstebestiger så hardt. Et raskt søk på 8a.nu viser at det bare er Alex Puccio, den kjente amerikanske buldreren, som har oppgitt en like hard førstebestigning av en bulder. Hun har besteget det hun selv omtaler som "soft 8A+". Kanskje er det flere, men sikkert ikke mange. For selv om standarden på de beste kvinnene er svært høy og aldri har vært nærmere toppnivået, så har det å gå nye ruter og nye buldre i større grad vært "a mans world" - for å sitere den gamle mannsjåvinisten James Brown.

Heller ikke Therese har meg bekjent gått så veldig harde førstebestigninger tidligere sammenlignet med alle de harde bulderne hun har gått.
Her blogger hun om bestigningen av Popsicle, som hadde prosjektnavnet Icebreaker.
Og her er en video av buldern.

Og bare for å markere styrke, så gikk hun bulderen Trollkraft (grad 8A) i Oltedal et par dager etterpå på 1. mai. Her blogger hun om den bestigningen.

1 kommentar:

  1. Thereses bestigninger er også logget på www.buldreinfo.com

    SvarSlett