torsdag 24. mai 2012

Guide fra Rogaland: Slik finner du de beste buldresteinene

Slik kan du finne buldresteiner med flyfoto, finn.no, google streetview, berggrunnskart og andre tekniske hjelpemidler, viser denne gode bloggposten fra Thunderbloggjen.

Thunderbloggjen er bloggen til Tore Årthun, og er en av flere gode bloggere fra råsterke siddiser (som vel egentlig like mye består av jærbuer) i landets kanksje beste buldremiljø. (Når du heter Bore, som i Borestrandra, og har bodd i Stavanger, så er det lov å være litt subjektiv).

Hovedbudskapet til bloggposten er selvsagt at først og fremst er det viktig å være gira, komme seg ut, lete etter buldre, pusse dem fram og få dem gått. Det er bare det som utvikler klatringen, mens det på komme luskende etter for å repetere ikke bringer verden (eller buldringen ihvertfall) en millimeter framover. Vakkert.

Han tipser også om nettjenesten Hvor.no med flyfoto og kart som gir veldig detaljerte bilder mange steder, som jeg ikke var klar over.

Ellers er jeg svak for tipset om å finne fram gamle flyfoto på Finn.no, for å se etter steiner i områder før de har grodd igjen med trør. Det er kanskje en større greie på Jæren enn mange andre steder, hvor det er planta mye skog de siste 50 åra som kan dekke til fine steiner.

Bloggposten forteller også om endel av de harde bestigningene gjort den siste tiden av både den ene og den andre, samt de nye feltene som er funnet. Et av dem kan gi et par hundre fine linjer, skriver han. Og Siddis-buldrerne har alltid vist at de holder ord.

Her er et par andre av de fine bloggerne.
Therese Johansen har sin fine blogg, som jo ofte henvises til når hun viser hvorfor hun er en av verdesn beste buldrere.
Jarle Risa har sin Gira-blogg, som viser hvorfor han kanskje er den som har gått flest harde førstebestignigner det siste tiåret av buldrerne.
Og det er Apefaktor, som er en fellesblogg for et par gira klatrere til. Jeg skal fylle ut mer på denne lista når jeg får tid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar