torsdag 10. mai 2012

Mats Mosti med naturlig sikret 9-9 rute i Trøndelig

I nesten all stillhet tangerte Mats Peder Mosti den hardeste naturlige sikrede ruta i Norge sist høst. Ruta er gradert 9-/9 og ligger i Snillfjord i Sør Trøndelig. Her er tilbakemeldingen fra Mosti på spørsmålet om ruta (som ble meldt inn i bloggkommentar om repetisjonen av Petit Voyage, som var den første ruten på den graden klatret av en nordmann).
Her er meldingen fra Mosti:
"Ruta Loverboy var tidligere gått teknisk av Morten Bjerkås i 2000 og gitt graden A2 (ifølge den nye trondheimsføreren). Linjen er en svakt overhengende, tynn rissformasjon som strekker seg ca. 27 meter opp en kompakt vegg av førsteklasses granitt (flott med andre ord). Ruta er partivis tungsikret (men ikke farlig) med en del små kammer og messingkiler. Den tyngste klatringen gjøres i løpet av de første 10 meterne, deretter jevn og pumpende klatring til topps. Jeg har foreslått graden 9-/9 men den er ikke bekreftet da ruta er foreløpig urepetert. Vil nevne at jeg skylder Jo Arve Repp et kakestykke for god beta på cruxet.

Mosti har jo ellers markert seg mest som en av de sterkeste buldrerne på 2000-tallet, som har åpnet mange harde buldre i Trøndelag, i Bodø-området og flere andre steder.
Snillfjord har også buldre som er omtalt før her i bloggen.

1 kommentar: