søndag 21. november 2021

Herrefavorittene innfridde i NM i led, mer overraskelser hos de beste kvinnene


Her er Youtube-videoen fra herrer og juniorfinalene.

NM i klatring i led, para og spedd i Vestveggen i Bergen ser ut til å ha blitt en suksess for Norges klatreforbund og arrangørklubben Bergen Klatreklubb på alle måter i den fremste konkurransearenaen for klatring i Norden.

I led var resultatet omtrent som ventet i herreklassene i led.  Leo Ketil Bøe klart vant seniorklassen, for andre gang på rad, med et fall fra topptaket, foran Håvard Helgesen som igjen bekreftet at han er en av de beste konkurranseklatrerne, og Ørjan Rødland Vaage fra Haugaland som viser at han som junior virkelig har tatt store steg opp til seniorenes toppnivå nasjonalt 

Per Ravlo Caspersen innfridde også forventningene i Youth A, og vant foran sine sterke treningsmakkere og konkurrenter Theodor Kirkebø og Trym Skuggen Landmark, alle fra Kolsås. 

Sverre Steinsland Blixt toppet lekende lett finaleruta i yngre junior. Det var litt mer usikkerhet rundt hvem av de tre antatt beste som ville vinne juniorklassen, men Tobias Reidel kom lengst i finalen foran Arne Farestveit fra Sogndal og Lars Matre fra Bratte Rogalands Venner. 

I kvinneklassen bekreftet de to fremste konkurranseklatrerne i Norge uansett kjønn og alder at ledklatring er en risikoidrett hva resultater angår, hvor små feil kan være helt avgjørende. Ingrid Kindlihagen falt overraskende tidlig i seniorklassen, og dermed vant Mia Støver Wollebæk foran Eline Nesheim og Sunniva Haave. I juniorklassen falt Sunniva Øvre-Eide fra Grenland også tidlig på et krevende punkt, og dermed var det Edel Lemvik fra Kolsås som igjen tok et NM-gull slik hun har gjort før i konkurranse med Sunniva. Hun vant foran Marte Myrland fra Bratte Rogalands venner og Elise Franzen Olsen fra Lillehammer. 

Amanda Buer fra Oslo Klatreklubb var en av to favoritter til gull i juniorklassen, og vant finalen klart foran Anne Ackre fra Bergen etter at de to var helt jevne i kvalikken. Hun ville tatt bronsje i seniorklassen på den samme finaleruta, og har dermed hatt et helt klart gjennombrudd som konkurranseklatrer på et høyt nasjonalt nivå. 

Aurora Karlsen fra Bergen vant den yngste juniorklassen og sørget for at to gull kom hem til hjemmebanen og Bergen. Hun vant foran Hanne Sofia Bjørn-Lian fra Oslo klatreklubb. 

Dermed endte Kolsås opp som den beste klubben med tre gullmedaljer, selv om det ikke ble noen seniormedaljer i år, Bergen klatreklubb og Oslo klatreklubb to to medaljer hver, mens Trondheim tok et gull. Dette er vel det første året hvor alt gullet havna i de tre største byene, og det er kanskje et signal om at det er i ferd med på utvikle seg gode treningsmiljøer i de større byene og at det kan være noe mer krevende å få opp tilsvarende miljøer andre steder. Eller så er det bare tilfeldigheter. 

Jeg har mindre innsikt i paraklassen og speed, så jeg skal se om jeg får blogget litt om de NM-konkurransene også. 

Her er resultatlista

Her er youtubestreamen fra finalene søndag: 
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar