søndag 25. september 2022

Tre-fire gull i Nordisk mesterskap i led. Fullstendig dominans i to klasserNorge ble klart beste nasjon i nordisk mesterskap i led-klatring i Finland i helgen med tre gull, tre sølv, fire gull og sølv hvis man skiller kvinner senior og junior selv om de klatret samtidig og på de samme rutene. I to av klassene tok de norske plassene alle tre plassene på pallen. 

Ola Vekve fra Romsdal Tindegruppe og Molde tok førsteplass i den yngste klassen, og det mot ett år eldre klatrere. Så er han også den eneste som har gått 8b+ ute, og han vant også den første norgerscupen i år sist helg i Kristiansund. Nest beste norske ble Jeppe Lou Larsen fra Kolsås klatreklubb, som ble nummer fem. Han har også markert seg med sterk uteklatring, med en bestigning av Ådabe på Urdviki i Setesdal for noen uker siden. Totalt var det fem norske blant de ti beste, så ganske imponerende samlet sett også. 

I Youth A vant Per Ravlo Caspersen foran Trym Landmark og Sverre Blixt, alle fra Oslo og Kolsås klatreklubb. Sverre er året yngre enn de andre, så han kan ligge godt an foran neste år også. Dermed vant også Per sitt andre nordiske mesterskap på rad, ifjor imponerte han som beste norske samlet sett på finalerutene i Lillehammer.  Per og Trym var også de eneste guttene som kom til semifinalen i Junior-VM på sensommeren. 

I kvinneklassen, og juniorklassen for kvinner, tok Norge storeslem. Junior Sunniva Øvre-Eide fra Grenland klatreklubb tok førsteplassen i både junior og senior og toppet alle rutene, foran Ingrid Kindlihagen fra Haugaland klatrelag som var beste i senior alder, og foran Anne Ackre fra Bergen klatreklubb som ble nummer tre i seniorklassen og nest beste junior. Sunniva og Anne kom også til semifinalen i Junior-VM, og begge har vunnet en europeisk ungdomscup i år i buldring for Anne og led for Sunniva. Norge hadde syv av de ti første klassene i den kombinerte finalen for junior og senior, og det er både et signal om et høyt norsk nivå og ganske dårlig satsing i de andre nordiske landene. 

Camilla Sørbotten Marcussen fra Haugaland klatrelag tok sølv i Youth A kvinner, mens Elise Frantzen Olsen fra Lillehammer klatreklubb tok fjerdeplass. 

I Youth B kvinner ble Anna Vivelid fra Haugaland klatrelag beste norske, og eneste i finalen, med en 6. plass. 

Her er resultatlista

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar