torsdag 25. mai 2023

Her er favorittene til første NM i led og buldring kombinert

I pinsa er det for første gang felles NM for juniorer i buldring og led, og kombinert buldering og led. NM arrangeres over tre dager i det nye store klatresenteret i Molde. Totalt er det 165 påmelde. 

Det kommer til å bli utdelt en haug medaljer med egne vinnere i buldring, led og kombinert. Finalene blir strømmet, men lenkene for det kan jeg ikke finne allerede. 

Bergen er største klubb med 24 deltakere, foran Trondheim med 21, Oslo med 19 og Drammen klatreklubb med 16 påmeldte. 

De fleste favorittene er på plass, med noen unntak av de to fremste juniorklatrerne de siste årene Per Ravlo Caspersen og Sunniva Øvre-Eide. Fjorårsvinner Andreas Kaada fra BRV er heller ikke med i juniorklassen. 

Startlister buldring

Startlister led

Her er de største favorittene, selv om det er vanskelig å vurdere ledformen siden dette er første ledkonkurranse i år på nasjonalt (og internasjonalt) nivå. 

Under 16 år kvinner: 

Ut fra de konkurransene kan dette bli en jevn buldrekonkurranse mens jeg er veldig i tvil om led og kombinert. I buldring er favorittene til pallen Elunn Lova Grammeltvedt fra BRV, Lea König fra Trondheim, Nora Gullbekk Gustad fra Drammen og Tyra Storrusten fra Kolsås KK. Virginia Vignel fra Bergen er også en utfordrer. I led gjorde Lea König det best av deltakerne, foran Elunn Lova i fjorårets NM. Dermed er de to også favoritter til kombinert. Det er faktisk i denne klassen det er flest deltakere i led, og mange av dem har ikke konkurrert nasjonalt før, så her kan det komme mange gode som ikke har markert seg før. 

Under 16 år herrer: 

Ola Vekve fra Molde er en klar favoritt i led og kombinert, han var også beste norske i nordisk i buldring og vant . Finn Moritz Flemming fra Tromsø er en like klar pallkandidat, og sammen med Ola den fremste favoritten i buldring. Det er flere andre sterke kandidater, og ut fra resultatene er kanskje Emil Tamang fra Trondheim den som kan gjøre det godt både i led og buldring og utfordre de to favorittene. 

Under 18 år kvinner

Emmelie Conders fra Kolsås KK og Hanne Sofie Sletten Bjørn-Lian er favoritter i buldring, og Hanne Sofie i led og kombinert. Men Oline Sollid fra Våtedalen klatreklubb, Symra Sægrov fra BRV og Amalie Løkenhagen fra Drammen KK er også finalekandidater. Fjorårsvinner i årsklassen under, Anna Vivelid fra Haugaland KK, kan også slå til. 

Under 18 år menn

Sverre Blixt i Kolsås er favoritt i buldring, spesielt etter at han ble nordisk mester, og også i led og dermed kombinert. Men klubbkollegene Olai Holtermann, Alfred Kirkebø og Frank Kjørlaug er sterke kandidater til pallen i led og buldring, og Enok Devold fra Romsdal tindegruppe i buldring. 

Under 20 kvinner

En litt åpen juniorklasse. Trondheimsduoen Pernille Tvedt og Nora Hovde er kanskje favoritter i buldring, selv om Julie Jøsok Holstad fra Oslo KK overrasket seg selv og alle andre med å vinne nordisk og kan gjenta bedriften igjen. Marte Myrland fra BRV gjorde det også godt i nordisk, og er i tillegg en vinnerkandidat i led og dermed en mulig kombinertvinner. Elise Frantzen Olsen kan på en god helg også gjøre det sterkt i begge grener. I led er i tillegg Heidi Simennes fra Bergen en vinnerkandidat, og det er flere sterke deltakere fra Bergen. 

Under 20 menn

Per Ravlo Caspersen er kneskadet, og Andreas Kaada er ikke med. Dermed er det all grunn til å tro at Trym Landmark og Theodor Kirkebø fra Kolsås KK vil kjempe om pallen i buldring, i tau og buldring. Bak dem er det et mer åpent landskap. I kombinert kan Lucas Sund og Daniel Midttun fra Drammen KK markere seg i en finale, mens Sondre Omholt Gjevestad fra Oslo KK kan markere seg i buldring. Men her er det jevnt og også sterke kandidater blant annet fra Bergen og Kristiansand. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar