torsdag 4. mai 2023

Gudmund Grønhaug intervjues om klatretrening og hvorfor det er dumt å slanke seg på svensk klatrepodcast

Gudmund Grønhaug intervjues av den svenske podcasten Klätterkanalen om trening for klatring, og hvorfor klatrere ikke må spise så lite at de blir syke eller skadet. 

Podcastintervjuet med verten Bjørn Pohl, en kjent profil i klatreverden på grunn av foto- og eventer, kommer etter at han har holdt to foredrag på Klätterverket i Stockhom. 

Gudmund holder mange slike foredrag, både om skader og trening for klatring, og har skrevet to bøker om emnet. I tillegg er han trener for et trettitalls klatrere. 

I den timelange samtalen tar Gudmund for seg noen sentrale treningstema knyttet til hvordan øke spesifikk utholdenheten for klatring, hvordan bli sterkere, og hvorfor det er så viktig å trene på hvordan man kan øke kraften ved å gjøre tunge bevegelser raskere. 

I den andre delen går han gjennom egen og andres forskning på hvordan vekt og klatring henger sammen, eller rettere sagt ikke henger så tett sammen som mange har trodd, og hvordan vektnedgang i all hovedsak kan føre til skader og sykdom og dermed dårligere klatreresultater. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar