tirsdag 23. mai 2023

Jon Egil Auestad har klatra alle rutene på Dirdalsveggen

 Jon Egil Auestad klatra i helgen de siste rutene han mangla på å gå alle rutene på Dirdalsveggen i Rogaland. Totalt har han gått 31 ruter på denne 200 meter høye veggen, tre av rutene er blitt førstebestigninger.

Har vært artig å teste alt. En inspirerende reise gjennom en haug med fine taulengder, og kun noen få som er mindre fine. Artig å få gamle ruter litt frem fra glemselen. Mye kvalitet som har blitt mer eller mindre oversett i mange år. Enkelte ruter har trolig fått sine første repetisjoner siden FA på 80- og 90-tallet, melder Jon Egil. 

Dirdalsveggen er en av de fineste flertaulengdersveggene i Norge, det er stort sett 4-5 taulengder lange ruter og de fleste rutene går i den vertikale toppveggen opp fra Dirdalen en liten time fra Stavanger. 

De fleste rutene er på seksertallet, mens det er også mange på syvertallet og en håndfull på åttertallet. 

Hvis jeg skal rangere vegger i Norge, så er denne blant de fineste i denne størrelsen sammen med Baugen på Kvaløya utenfor Tromsø og Hornaksla i Romsdal og den litt lengre Presten i Lofoten. Hvis man liker sva, så vil nok mange også trekke fra Hægerfjell, men jeg er ikke så glad i slake vegger. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar