torsdag 18. mai 2023

Leo Ketil Bøe førstebestiger 8c og repeterer Rex Rodney (8c) på to dager i Rogaland


Leo Ketil Bøe har førstebesteget Trollet (grad 8c) på Monsterveggen i Gyadalen helt sør i Rogaland og har repetert Rex Rodney (grad 8c) som John Henry Nilssen førstebesteg i 2019. Trollet er en direkte start til en annen rute på den mektige Monsterveggen en drøy time sør for Stavanger hvor det fremdeles går ganske få ruter. Ruta er en direkte start til en 8b-rute som Daniel Andrada gikk for endel år siden da han besøkte klippen og fikk gått et av de mange prosjektene på klippen

Rex Rodney er den hardeste ruta rundt Stavanger, og ligger i det harde hjørnet nederst til venstre på det flotte feltet, sammen med flere 8b+ og 8b ruter. 

Mens Bergsagel i Sandnes kommune er den fremste sportsklippen på Nord-Jæren så er Monsterveggen en lite besøkt klippe helt sør i fylket. Veggen ble utviklet første gang i 1994, og ble blant annet utviklet da en gjeng av oss leide ett hus i Sokndal for å utvikle Helleren og andre klipper i Jøssingfjord-området og se på Fotball-VM om natta. Som vanlig var Håkon Hansen og Jarrand Julsrud de mest produktive.Det er stort sett harde og kontante overheng som i liten grad er ferdig klatret, men også et litt lettere sva i området.  

Dermed fortsetter Leo sin imponerende bestigningsliste etter å ha klatra en håndfull ruter gradert 9a i Spania i vinter. 

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar