onsdag 10. juli 2024

Vibeke Andrea Sefland topper Nanga Parbat som 7 topp over 8000 meter

Vibeke Andrea Sefland har klatret Nanga Parbat, melder instagramkontoen hennes, og har dermed klatret sin syvende topp over 8000 meter. 

Det er bare Kristin Harilia som har klatret flere 8000 meters topper av nordmenn. 

Jeg tror det er årets andre bestigning av en 8000 meter etter at Frank Løke toppet Mount Everest med mye medieoppstuss i våres og den 24 år gamle afghanske flyktningen Samad Jamder fra Orkanger som ble den eller en av de yngste nordmennene på toppen. 

Hun klatret i fjor Annapurna, Dhaulagiri og Kanchenjunga, og har tidligere klatret Mount Everest, Lhotse, og Makalu av 8000 meters toppene, og har vært på mange andre topper inkludert at hun var med på å bestige Afghanistans høyeste topp sammen med den første afghanske kvinnen på toppen. 

Vibeke fyller 50 i år, og jobber primært som offiser i Forsvaret når hun ikke er på ekspedisjoner. 

3 kommentarer:

  1. Ikke glem Håkon Skog Erlandsens saksofonstunt: https://www.nrk.no/nordland/her-spiller-hakon-_29_-saksofon-pa-toppen-av-mount-everest_-_-de-sa-det-var-umulig-1.14558414

    SvarSlett
  2. beklager feil, det var i 2019 han spilte, i år var det forsøk uten oksygenhttps://www.nrk.no/nordland/hakon-erlandsen-ville-na-mount-everest-fra-nordsida-utan-oksygen-_-frank-loke-det-same-fra-sor-1.16902126

    SvarSlett
  3. Er det vanlig at det ikke skrives noe spesifikasjoner om stil når det gjelder høye fjell?

    SvarSlett