mandag 8. september 2008

Beste norske klatre-plassering - Magnus Midtbø selvsagt

Magnus Midtbø kom på tredjeplass i Arco Rock Master på onsight-konkurransen og femteplass etter onsight og arbeidsruten. Arco er kanskje verdens mest prestisjetunge konkurranse ved siden av VM, hvor bare de aller beste får delta. Onsight er den mest imponerende prestasjonen, hvor han kom etter de to spanjolene Usiobiaga og Puigblanque og foran to tidligere verdensmestre.

Magnus skal selv få vurdere om dette er den største konkurranseprestasjonen eller ikke, men det er ikke lett å finne en bedre plassering i et bedre felt, junior-gullet i vm og førsteplassen i Dima rockmaster i Spania i våres tiltross. Resultatet følger opp gode finaleresultater i Chamonix og Kina tidligere i og før sommeren.

Legg på repetisjonen av Kinematix (9a) i august, den tredje på dette nivået, så tegner det til nok en sesong som overgår alt det norske klatrere har prestert internasjonalt noen gang tidligere.

Så er nok andreplassen på konkurransen som åpnet klatreanlegget på Skarvann utenfor Risør heller et unntak.


Dermed er det ingen dårlig helg for norske toppidretsutøvere som heter Magnus, siden sjakkfenomenet Magnus Carlsen ble nummer en på verdensrankingen i sjakk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar