fredag 2. august 2013

Tormod Granheim på vei mot 82 topper over 4000 meter i Alpene

Tormod Granheim prøver nå å klatre alle toppene over 4000 meter i Alpene. Det er 82 tilsammen, og han er kommet godt igang. Du kan følge toppturene på bloggen hans.

Her beskriver han prosjektet, som han startet i april. 

I det foreløpig siste blogginnlegget skriver han om de 18 toppene han forsøker på nå i Monte Rosa-massivet. 

I mangel av noen særlige Himalaya-turer, ihvertfall som jeg kjenner til, så er dette et av de mer ambisiøse fjellprosjektene fra norsk klatrer på lang tid.

Tormod har kjørt mye ski i alpene, også ned mange av de brattere og mer krevende linjene, i mange år som mer eller mindre profesjonell skikjører. Han har også klatret og kjørt ned mange stortopper i flere fjellkjeder, blant annet Cho Oyo. Han ble svært kjent for å ha stått på ski ned nordveggen på Everest, dessverre med tragisk utfall da Thomas Olsson omkom i den nedfiringen de hadde.

I vinter var han også førstereisegutt og lærling i bratt vinterklatring på den svært krevende tekniske ruta ruta Suser gjennom Harryland, som går i venstre kant av Trollveggmassivet, opp veggen til halvveis på Trollryggen. Ruta ble klatret av engelske Andy Kirkpatrick, med hjelp av Granheim og den svært erfarne polfareren og ferske klatreren Alexander Gamme.


1 kommentar:

  1. Hei! Imponerende prosjekt Tormod har på gang ja, men å si at dette er et av de mer ambisiøse fjellprosjektene fra norsk klatrer på lang tid vil jeg si er litt overdrevent. Det er ikke rent uvanlig å bestige alle UIAA 4000-metringene i Alpene på en sesong. Feks tok Martin Moran alle toppene på 52 dager, og jeg minns en slovener gjorde det på kun en vintersesong. Da vil jeg nesten si at det er mer imponerende å ta alle 2000-metringene med primærfaktor > 10m i Norge på et år http://www.ostlendingen.no/nyheter/midt-%C3%B8sterdal/du-er-toppen-arne-1.4588183

    Men for all del, ønsker Tormod lykke til videre. Samler selv en del på disse toppene og vet at det er et tøft prosjekt :-)

    Veldig fin og interessant blogg Geir Arne!

    Sondre

    SvarSlett