torsdag 7. november 2013

Hard buldring og ny blogg for Kenneth ElvegårdKenneth Elvegård andrebestiger "De som frykter ulven" (grad 8A) på Ula. 


Kenneth Elvegård førstebesteg en ny bulder gradert 8A+, Close to the madness, på Ula i Vestfold for et par dager siden. Det er en av årets hardere førstebestigninger innen buldring, og den hardeste bulderen den tidligere kampsportmesteren har gjort i Norge.

Her er også den nybakte bloggen hans Freestyle med bilde av den nye bulderen, samt noen andre fine bestigninger.

Kenneth har den siste tiden markert seg sterk i norsk buldring, både med sterke resultater i norgescupen, deltakelse i EM i buldring og først og fremst med mye og har buldring. Samme dag som han førstebesteg på Ula, så gjorde han også første repetisjon av "De som frykter ulven" (grad 8A) som Stian Christophersen gikk for fire år siden.

For en drøy måned siden førstebesteg han også en ny bulder i Østmarka, Chok de (soft 8A ifølge ham selv), og et par nye buldre gradert 7C som har ventet på bestigning en liten stund. Bare det siste året har han gått ti buldre gradert 8A eller mer.

Som nevnt innledningsvis har han solid bakgrunn fra kampsport med flere titler osv. Fant en kamp på YouTube. 

Her følger han i en solid tradisjon med blant annet Morten Josephson, som ble norgesmester i klatring i 1996 etter å ha meldt overgang fra diverse kampsporter hvor han hadde vært mester. Og ikke minst legendariske Kristen Reagan, som før han markerte seg som en svært solid isklatrer og storveggssoloist hadde diverse kongepokaer i boksing og skulle representert Norge i Moskva-OL hvis det ikke hadde vært for boikotten i 1980. Samt flere profilerte judo-utøvere av begge kjønn. Og sikkert flere jeg har glemt. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar