fredag 22. november 2013

Her er favorittene til helgens NM i klatring (som kan følges live)

Når kvalifiseringen til NM starter lørdag formiddag i Molde, så er mange av de vanlige favorittene på plass - men ikke alle.

Her er deltakerlista

Og her er lenken til streamingen

Kvinneklassen kan bli den mest spennende Tina Johnsen Hafsaas stiller sterkt med en ny god verdenscup-semifinale sist helg. Men Maria Davies Sandbu stiller, vel for første gang i år etter at hun ble seriøs student og ett år etter at hun gjorde en like sterk verdenscupsemifinale som Tina gjorde i helgen og med den imponerende 8c-bestigningen sin. Det blir enda mer spennende med supersvensken Malin Holmberg, som har tatt turen opp fra Sunnmøre hvor hun arbeider nå. . Begge disse har klatret hardere utendørs enn Tina, men det er nok Tina som er best trent for denne typen konkurranser.

Herreklassen er langt mindre åpen når Magnus Midtbø stiller, hvor han er like enestående som da han vant NM for et år siden i Stavanger. Han er nok klar for å gjøre en god figur etter at han gjorde en feil og falt tidlig i semifinalen i den siste verdenscupen sist helg. John Henry Nilssen var også med på verdenscupen, og bør ta andreplassen. Spesielt når Jakob Heber Norum ikke stiller i herreklassen. Hvis fjorårets store bombe var at tobarnsfaren Jan Eivind Danielsen kapret andreplassen i Stavanger med å holde catchen som alle andre enn Magnus falt på i finalen, så kan jevngamle Thomas Vekve fra Molde være en tilsvarende dark horse i denne konkurransen.

For juniorjentene er det to favoritter:
Lisa-Marie Kvandahl har vel vunnet det meste hun har stilt opp i årets norske og nordiske konkurranser, og er favoritt nå også. Bergljot Jullumstrø Hansen er den sterkeste utfordreren, kjent fra tv-serien på NRK Super hvor ulike unge idrettsutøvere konkurrerer mot hverandre. Kampen om den siste pallplassen er også stor, dette er en sjelden sterk klasse opp mot hva det har vært tidligere.

Martine Limstrand er også seiersvant i eldre junior kvinner. Sarpsborgs Marte Staw Lindberg og Sunniva Eik Haave fra Oslo KK er også pallkandidater.

Eldre og yngre juniorer herrer er to åpne klasser med flere jevngode kandidater til pallen, og det er også de to største klassene.
I yngre junior gutter er det ganske jevnt mellom flere, med Leo Bøe fra Bergen, Jens Kristian Amundsen og Kristoffer Klev fra Oslo KK som de største pallkandidatene. De måtte også klatre superfinale sist NC i Fredrikstad, med Amundsen som vinner for første gang.
Eldre senior er like åpen. Jon Pål Hamre fra Trondheim vant sist konkurranse, og bør vel derfor ha et lite favorittstempel. Rolf-Martin Bjørngaard fra Volda har gjort det bra i konkurranser tidligere i år. Brage Birkelund Olsen og Patrick Pedersen er spennende navn, som Herman Nesse fra Kristiansand også er. Så her er det ganske åpent.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar