søndag 24. november 2013

Tre overraskelser i Klatre-NM i Molde - og Oslo KK overlegent beste klubb

Magnus Midtbø og Tina Johnsen Hafsaas vant som forventet sine klasser i søndagens NM-finaler, og var de eneste som toppet finalerutene.
To overraskelser:
Camilla Persen fra Oslo KK vant yngre jenter, foran Bergljot Jullumstrø Hansen og Lisa-Marie Kvandahl. Nå har Persen klatret veldig bra i noen konkurranser før, men var ingen opplagt favoritt. Det viser også at nivået i yngre jenter er bra.
Sølvvinner i kvinneklassen ble Anine Eriksen, foran supersvensken Malin Holmberg som har gått knallharde ruter onsight og på naturlige sikringer og vært den beste i Norden i mange år tidligere. Men på den andre siden er neppe langt inne i Valldal det beste treningsgrunnlaget for konkurranser.

Bronsjevinner Endre Sandø Evensen fra Bergen var nok også en overraskelse, han er vel fremdeles strengt tatt junior ennå i likhet med en mindre overraskende sølvvinner Jakob Heber Norum (han stod ikke på den opprinnelige resultatlisten, og ble dermed ikke forhåndsomtalt). John Henry Nilssen klatret nest lengst i finalen, men tråkket ved en feil på en bolt tidlig i finalen og fikk ikke godskrevet noe høyere resultat enn det.

Martine Limstrand fra Bodø vant som forventet juniorklassen foran Jorunn Rennan fra Gjøvik og Marte Staw Lindberg fra Sarpsborg.
Herman Nesse Trosby fra Kristiansand vant juniorklassen foran Brage Birkelund Olsen fra Tromsø og Jon Pål Hamre fra Trondheim.
Kristoffer Klev fra Oslo KK vant denne gang den tette duellen i yngste juniorklassen foran vinneren fra siste norgescup, Jens Kristian Aasmundsen fra Oslo KK og Raufoss og Rasmus Thaaning, den tredje fra Oslo KK på pallen.

Resultatlisten viser også at Oslo klatreklubbs sterke juniorsatsing på de yngste gir resultater. Fem av seks medaljer i den yngste klassene gikk til klubben, samt en sølv i kvinneklassen. Når Kolsås i tillegg gjør det bra i seniorklassen med en gull og en bronsje, så er det tydelig at det gjøres et mye mer solid arbeid i Oslo enn de andre store byene, selv om Trondheim har to tredjeplasser å vise til. .

Beste klubber:
Oslo Klatreklubb, 2 gull, 2 sølv, 2 bronsje
Kolsås Klatreklubb: 1 gull, 1 sølv
Tyrili Lillehammer: 1 gull
Khristiansand klatreklubb: 1 gull
Bodø klatreklubb: 1 gull
Tromsø: 1 sølv
Gjøvik: 1 sølv
Trondheim: 2 bronsje
Bergen: 1 bronsje
Ålesund: 1 bronsje
Sarpsborg: 1 bronsje

3 kommentarer:

  1. Hva skjedde med John Henry? På live-streamen så det ut som han kom nest høyest, men på resultatlisten kom han nest nederst?

    SvarSlett
  2. Han tråkket på en bolt tidlig i finalen ifølge klatreforbundets nettsider. Så det først nå.

    SvarSlett
  3. Faen, den unner ikke John Henry. Hilsen ex-nestenmoldenser

    SvarSlett