søndag 9. mars 2014

Hva har folk gjort i helga? 8b+ i Spania, 8A+ i Trøndelag og litt mer moro her hjemme

Henning Wang står nok for helgens hardeste bestigning med sin første 8b+, Koala i Santa Linya. Henning har tidligere i vinter endelig gått Fabelita, 8c, og har gått flere 8b i hula og i Spania de siste vintrene. Men nå også en 8b+, står det på hans scorecard på 8a.nu.

Det har tørket opp på Østlandet etter tidenes våteste møkkavinter hva utendørsklatring angår.

Her er en fin video fra sesongstart på den klassiske Eggløsning på Ula i Vestfold. Kjapp og fin bestigning av en klassebulder. Ikke helt sikker på bestigeren, men tror det er Lars Askgaard fra Oslo.

På Hvarnes i Vestfold er det blitt ryddet trær foran Østlandets desidert råeste klippe. Sikkert bra forhold der nå etter et par tørkedager. Her er en video av et tre som faller på Climb Norways facebookside.

Ser ut som det er bra stick i Bohus også, ut fra bloggen til Maja Fresk-Wulf, selv om hun selv ifølge bloggen syns det var litt kaldt.Blant annet gikk Magnus Högström en sjelden repetisjon av Espen Søknadsfristen, grad 7C+

Ikke helt tørt i toppen på superbulderen Blå blomster på Kambo, men her er en video av Thilo Schröter som cruiser resten. 

Også på Damtjern tørker det, ut fra rapportene til Patrick Pedersen og Kristoffer Klev som var der i dag tross hard buldreøkt på Oslo cup i går. Men vår anmarsj som krever støvler.

Også fra Kolsås ligger det klatrebilder fra facebook, selv om det så mer tåkete ut der enn den fine sola i Drammensområdet. Fra Østmarka rapporterer Truls Larsen om tørre forhold der det ikke naturlig er sig, og at de første paddene har inntatt skogen.

I Snillfjord i Sør Trøndelag har det blitt klatret mange fine buldre i vinter. Selv om vintertørka er erstattet av storm nå, så ble det gått nye buldre senest rett før helga.

Her er en video av en fin linje: Spesialisten. Tror den ble gått først av Martin Mobråten.
Den er gradert 8A eller 8A+.
Her har Kenneth Elvegård blogget om en helgetur fra Oslo til Snillfjord/Bunkeren i helga

Her er forøvrig Torsteins egg, grad 7C+, med Robin Mjelle fra midten av februar. Litt usikker på om det er førstebestigning eller ikke, men kanskje noen kan hjelpe meg i kommentarfeltet eller epost med denne.


2 kommentarer:

  1. Fine forhold i Stange også.

    SvarSlett
  2. Torstein egg var gått av Torstein Eide og Tarjei Hamre før Robin gikk den. Men Robin har mange andre førstebestigninger i Snillfjord, mange av de er filmet. Så det dukker vell opp noen videoer etter hvert, når han finner tid til det.

    SvarSlett