mandag 24. mars 2014

Tenåringsbestigning og kvinnebestigning av Den siste revejakta

Anine Eriksen fortsetter å ticke harde ruter på Damtjern som jeg ikke tror kvinner har klatret før. Hun gikk mandag ettermiddag Den siste revejakta (grad 8+/9-). Eli Skedi gikk denne ruta for noen år siden, men ellers har det ikke vært mange kvinnelige bestigninger. På det samme sterke viset var Anine første kvinne opp Stive Dempere (den første 8+ i Norge).  Om hun er første kvinne opp Revejakta er jeg ikke helt sikker på, men jeg tror det og tar gjerne imot korreksjoner hvis jeg husker feil.

17-åringen Patrick Pedersen fra Drammen viste også at konkurransetenåringer kan krimpe da han også besteg ruta og perset samme kveld. Nå er det mange på denne alderen som har gått harde ruter, men strengt tatt altfor få i Oslo-området som går harde ruter. Så all ære til en av de hardeste bestigningene gjort av en som kommer fra Drammen (jeg er tross alt relativt fersk innflytter).

6 kommentarer:

 1. Eli Skeid gikk revejakta for noen år siden!

  SvarSlett
 2. Tøft! Fet rute, bra jobba.
  Men nå er det vel på tide å vende navleblikket vekk fra 90-tallet og slutte å omtale 8+ og 9- som "harde" ruter. 8c+ og oppover, det er hardt. Til nød 8b+/8c, i et Norgesperspektiv, men selv det gås jo av halvfeite nav'ere. Og kom ikke her med at alt er hardere på granitt osv. Flatanger setter standarden. Men bevares, at damene er på 8(a)-tallet er supert, altfor sjelden vare.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det bør du virkelig ta til deg Bore! Det som var hardt på 90-tallet har med årene blitt soft, folk har ikke blitt sterkere, men granitten har blitt softere med åra. Bra man får litt velfortjent korreks på slikt innimellom. Tenk hvis man skulle skrevet om 50, kanskje 200 ansiktsløse klatrere i tide og utide som krafser seg oppover granitten ved å legge ann magefettet mot svaet og rulle opp ruta, da hadde det blitt mye å lese! Nei takke meg til, hold deg til de som klatrer 8c+ og oppover, helst enda hardere, da skal du se at detta blir Bloggen sin!

   Slett
 3. Innspill: Sånn som teksten står nå, virker det som om Stive Dempere var ruta Eli Skeid gikk for noen år siden.

  SvarSlett
 4. Innspill: Sånn som teksten står nå, virker det som om Stive Dempere var ruta Eli Skeid gikk for noen år siden.

  SvarSlett
 5. Takk. Har flytta på Eli-opplysningen så den står til Revejakta.
  Til anonym som disser repetisjonene: Alt hører hjemme i en kontekst. Når en 17-åring fra Drammen gjør dette, så hører det hjemme i bloggen "DRAMMENS-granitt". Jeg har lyst til å løfte fram unge som støter utendørs. Nok som nøyer seg med inneklatring. På samme måte er det en ellers rolig marshelg hyggelig å få fram at Anine er en av de sterke og gira jentene som sender bra. Selv om det ikke er verdensklasse

  SvarSlett