fredag 9. mai 2014

Tre norske prøver seg mot verdenseliten i helga. Og junioruttak til EM

Hannah Midtbø reiser sammen med Thilo Jeldrik Schröter og Kenneth Elvegård på helgens verdenscup i buldring i Grindelwald i Sveits.

Her er oversikt over konkurransen

Hannah går igang med kvalikken klokka 3 lørdag, mens gutta starter rundt ti.
Søndag overføres semifinale og finale på You tube-kanalen til det internasjonale sportsklatreforbundet


Samtidig har klatreforbundet tatt ut laget til junior-EM i midten av juni. Laget er som følger hentet fra klatring.no sine hjemmesider:

Male junior:
Jakob Heber Norum, Kolsås KK
Endre Evensen, Bergen KK
Rolf-Martin Bjørngaard, Sunnmørske klatreklubb Volda
Brage Birkelund Olsen, Tromsø KK

Male youth B:
Leo Bøe, Bergen KK
Jens-Kristian Aasmundsen, Oslo KK

Female youth B:
Lisa-Mari Kvandahl, Oslo KK

Jakob har den beste prestasjonen av disse da han vant European Youth cup i Stavanger sist høst, og tok en fantastisk fjerdeplass i den yngste juniorklassen for tre år siden i Junior-VM.
Lisa-Marie Kvandahl kom også til finalen i Stavanger og fikk en niendeplass.
Endre Sandø Evensen har en syvendeplass fra Stavanger, og niendeplass fra konkurransen i Edinburgh.

Som en vill spådom har nok Kvandahl størst muligheter til å komme til finaleplass når konkurransen drar seg til mot mesterskap, og langt flere av de beste stiller opp en det som skjedde i Stavanger. Jeg tipper den yngste jenteklassen i Norge er den som er nærmest det internasjonale nivået, så det kunne vært spennende å sett flere utøvere her ut over Lisa - som har vært best det siste året.

Jakob har også fått rutine nok til å vite hva som kreves, og har vist flere ganger at han kan klinke til i viktige konkuranser. men det kan bli tøft også for ham. Det kan også være spennende å følge den yngste juniorklassen for gutter, selv om det kan være noe tøffere å nå opp der med tanke på nivået. For resten av de eldre guttene kan det bli et tøft møte med noen av europas beste unge klatrere.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar