lørdag 31. mai 2014

Ingen norske (i nærheten9)av finaleplass - to svensker blant de beste

Norden får trøste seg med to svenske topplasseringer i dagens kvalifiseringer til den europeiske ungdomscupen. Hannes Puman leder Youth a-klassen for guttene mens Kajsa Rosen ligger på andre plass i samme aldersgruppe (16-17 åringer).

Dessverre var ingen av de hele ni norske deltakerne i nærheten av en finaleplass. Veteran (i denne sammenheng) Jakob Heber Norum kom på 19. plass og bestenotering. Leo Ketil Bøe og Jens-Kristian Aasmundsen et par plasser bak det igjen i den yngste klassen. Et par stykker lå brukbart an etter første kvalikk, med 12. plass som beste. Men når andre kvalikk med litt hardere klatring (tipper jeg), så¨ble det jevnt over tidlig frafall fra alle sammen.

Det viser selvsagt at nivået er høyt, men det kan også være et signal om at utøverne ikke trener på den typen klatring og utholdenhet og intensitet som møter dem i konkurranse. Her har svenskene hatt en helt annen suksess i lørdagens konkurranse, i de fleste gruppene lå både en og to svensker foran de norske utøverne. Det motsatte var tilfelle i Stavanger i høst.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar