lørdag 23. august 2014

Juniorenes norgescup ble (nesten) en flashefinale for jentene

For å vinne både yngre og eldre juniorklasse for kvinner i norgescupen i buldring var det nødvendig å flashe tre av fire alle finalebuldre. Det gjorde Ingrid Helene Amundrud fra Oslo KK i yngre junior, foran de to naturlige favorittene. Lisa-Marie Kvandahl trengte et forsøk til og Bergljot Jullumstrø Hansen måtte gi tapt for en bulder. I eldre junior vant Martine Limstrand foran Sunniva Haave på kvalikkresultatet, begge flashet alle finaebulderne. Den fjerde bulderen ble ikke gått i noen av klassene.

Her er resultatlisten

På guttesiden var det klarere seire. Jens Kristian Hagaseth Amundsen fra Oslo klatreklubb vant yngre junior, selv om kvalikkresultatet var dårlig, den ble klart vunnet av Leo Ketil Bøe  som ikke deltok i finalen (vet ikke årsaken).
Rolf-Martin Bjørngaard fra Sunnmøre klatreklubb vant eldre junior, foran Jon Pål Hamre (som vant over Erlend Nundal med å flashe sine tre gåtte problemer).

Og enda en gang ble det en godt besøkt juniorkonkurranse hvor det ser ut som de aller fleste gode konkurranseklatrerne tok turen til Sogndal.

2 kommentarer:

  1. Mulig jeg misforstår resultatlitene, men slik jeg leser de gikk vinnerne "bare" 3 av 4 buldre både for yngre og eldre junior jenter. Ingen flashekomp mao.

    SvarSlett
  2. Som nevnt over er ikke 3 av 4 en flashekonk.. Det var veldig jevnt i toppen av de nevnte jenteklassene men de som vant var de som kom lengst og klatra best.

    "Det eneste som har noe å si på buldrekonkurranser er antall topp, antall forsøk du brukte, antall bonustak og antall forsøk du brukte på å nå de. I den rekkefølgen. Om du faller på siste flytt på et bulder får du lik uttelling som en som akkurat klarte å etablere på bonustaket. Av den grunn er det veldig vanskelig å vurdere en prestasjon basert på en resultatliste" - Tina Johnsen Hafsaas

    SvarSlett