søndag 31. mai 2015

Tøff dag for nordmenn i europeiske ungdomscupen

Det er vanskelig å finne noen lyspunkter på resultatlistene fra lørdagens kvalifisering i den europeiske ungdomscupen i Østerrike i dag. Alle de norske plasserte seg i den nederste fjerdedelen av resultatlista. Finalen pågår i morgen, med to svensker til finalene. Svenskene var også jevnt over bedre enn de norske i alle klassene hvor begge landene hadde deltakere, det var bare i Lisa Maries Kvandahls klasse at de ikke hadde noen kandidater.

Her er de norske plasseringene, hvor jeg har lagt inn antall deltakere for å få et inntrykk av den relative plasseringen med antall deltakere bak seg. Som oversikten viser, så er det relativt konsistent plassering tre firedeler ut i resultatlista.
Youth A: Lisa Marie Kvandahl nr 27 av 36. Best av nordiske.
Youth B; Jens Kristian Hagaseth Aasmundsen nr. 33 av 44. Sverige 25 og 28.
Youth B: Leo Ketil Bø nr. 37 av 44: Beste svenske nr.16
Junior herrer: Brage Birkelund Olsen nr. 26 av 31. Hannes Puman fra Sverige nr, 4.
Sverige får også en finaleplass i juniorklassen, hvor Kajsa Rosen ligger på 3. plass.

Norge har i perioder gjort det veldig bra i den europeiske ungdomsklassen med både Magnus og Hannah Midtbø, Tina Johnsen og Maria Davies Sandbu enten øverst på listen, sammenlagtvinner eller høyt plassert i finaler. Der er neste generasjon unge norske konkurranseklatrere dessverre et stykke unna.

Dessverre var ikke resultatet så veldig mye bedre i årets første ungdomscup for tre uker siden, med to viktige unntak: Leo Ketil Bøe og Jens Kristian Hagaseth Aasmundsen som plasserte seg omtrent midt på listen.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar