fredag 29. april 2016

I dag åpner klatresenteret i det største byområdet i Norge som mangler det

En video publisert av KlatreverketiDrammen (@klatreverketidrammen)I dag åpner Klatreverket Drammen, etter en hektisk byggeperiode det siste kvartalet. Det blir et av de bedre klatreanleggene i Norge, og en svært velkommen vegg i Drammen. Drammen er den største byen i Norge uten en egnet klatrevegg, og med nabokommunene er det et av de fem største byområdene i Norge.

Klatreverket Drammen er som navnet sier en avlegger av Klatreverket i Oslo, som visstnok er det største klatresenteret i Norden. Det skal drives av mangeårig klatrer i Drammen Harald Østerbø.
Han har fått med seg blant annet Patrick Pedersen, som har gjort det fint i flere junior og det siste året også i buldrekonkurranser på seniornivå. Chad Stokes, som mange kjenner fra fine bilder, blir også sentral på den nye veggen.

Her beskrives litt av innsatsen for å få en klatrevegg i Drammen på dkk.no. Det har vært en lang prosess.

Alternativet for klatrere i Drammen har vært den midlertidige buldreveggen vi lagde på Åssiden for Crossfit Fønix for et lite år siden. Det er en fin buldrevegg som er 16 meter lang i ulike bratthet og 4,4 meter høy med mye tak. Hvis noen klubb eller andre ønsker å kjøpe den, så skal klubben vurdere hva vi skal gjøre med den nå. Ta gjerne kontakt

Barneklatringen til Drammen Klatreklubb har allerede prøvetestet veggen noen ganger og er vilt begeistret, selvsagt. Barneklatringen til DKK fortsetter etter sommeren på Verket med forsterket kapasitet, så det er bare å melde seg på gjennom dkk.no hvis det er interessant fra 7 år og oppover.

Drammen er allerede en av Norges beste klatrebyer når det gjelder tilgang på god klatring utendørs, med et dusin klipper og mye buldring tilgjengelig mindre enn 20 minutters kjøring fra sentrum. Med et innesenter er byen blitt noen hakk mer komplett. (Navnet på denne bloggen forplikter til litt områdeskryt). 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar