tirsdag 26. april 2016

Rovfugl stenger halv halve Hauktjern og Gullaug for klatring

Hovedfeltet på Hauktjern er stengt for klatring til 15. juli eller inntil det blir avklart om en vandrefalk har etablert seg på norges kanskje største klatreklippe. En gladnyhet med andre ord at den sjeldne fuglen har slått seg ned igjen innenfor Oslos grenser. Den er ellers en vanlig besøkende på Askfjell i Lier, som av den grunn har klatreforbud hver vår.

Men både Gamlefeltet og sjøveggen er ikke berørt av fuglefredningen. Her er beskrivelse på Oslo klatreklubbs facebook-sider, siden Oslo kommune har fått nye fancy nettsider som er så stramt regulert at det ikke er mulig å se om de har lagt ut noe selv av denne infoen.

Sjeldne fugler har også sørget for at de nye rutene som er etablert i høyre del av Gullaug ikke kan klatres på før halve juli er over. Hekkingen berører ikke de mye brukte boreboltrutene til venstre på feltet som står i førerne. Det er det nye feltet med mange borebolter og naturlige ruter som er utviklet det siste året, i et område som før har blitt vurdert som litt vel løst til å klatres i, som er berørt. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar