mandag 11. april 2016

Gladmelding: Nordens beste tradklippe åpnes for klatring igjen

Nå blir det igjen mulig å klatre med markeierens velsignelse på Hallinden og Hallindens klack i Bohuslän. En strid om bolting på Smålinden like ved gjorde at markeieren i vinter og vår har ønsket klatreforbud på sine eiendommer, og klatreforbundet i Sverige har ønsket at det ikke ble klatret der inntil det ble en ordning med markeieren. Nå skriver Boshuslän klatreklubb at markeieren har åpnet for klatring igjen siden de som boltet de nye rutene som ikke var avtalt å bolte på Smålinden nå skal ta dem bort. Så får vi se om ikke Smålinden også åpnes for klatring av markeieren når det har skjedd.

Her er omtale av ordningen, og ikke minst hvor det skal parkeres. For å side det enkelt: Se til helvete å parker på jernbanestasjonens parkering hvis du vil klatre på Hallinden. Noe av irritasjonen fra markeieren har med rette vært rettet mot klatreidioter som har kjørt over åkeren fram til klippen, parkert på sideveier hvor det ikke er plass og andre skurkestreker.

Det er et komplisert spørsmål om markeieren kan skape klatreforbud i land med allemannsrett, men bolting krever grunneiers tillatelse. Men for å skape et best mulig diskusjonsklima har alle aktører ønsket å overholde klatreforbundet

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar