lørdag 30. april 2016

Hannah Midtbø gull og Thilo Schröter sølv i nordisk mesterskap i buldring

Hannah Midtbø vant Nordisk mesterskap i buldring i Copenhagen boulders i Danmark lørdag og tok tilbake tittelen hun mistet til svenske Kajsa Rosén i fjorårets nordiske mesterskap i svabuldring.
Hun toppet av to av bulderne og var den eneste som også var i nærheten av å gå det tredje og det fjerde problemet. Hun vant også kvalifiseringen klart, foran andreplassvinner Kajsa Rosén fra Sverige.
Thilo Schröter sikret seg andreplass og imponerte med en sterk flash på det fjerde og siste problemet, som bare vinneren finske Anthony Gullsten også klarte å gå etter endel forsøk. Han vant i år som ifjor.

Tina Johnsen Hafsaas klatret bra, men nådde ikke helt opp på pallen med en femteplass. Heller ikke Kenneth Elvegård, som gjorde et hopp på resultatlisten fra ifjor og fikk fjerdeplass. .
Mie Kastet kom på den litt sure syvendeplassen utenfor finaleheatet. De øvrige norske herrene plassert seg omtrent midt på resultatlisten.

Konkurransen virket veldig bra for de som deltok, med bra spredning på bulderne selv om det kanskje ble litt i hardeste laget for kvinnene. Men på den andre siden var Hannah svært nær å gå alle finalebulderne. Mens fjorårets nordisk så ut som et mesterskap i sva- og vertikalbuldring, så virket dette mer i tråd med de internasjonale kravene til gode buldrekonkurranser med både sva og svært bratte buldre.

Så litt om streaming
Det var sikkert fint for de som fulgte finalene fra Copenhagen boulders flotte klatre- og buldrevegg.
Men siden klatrekonkurranser som dette også interesserer alle utenfor, så vil jeg ta med noen vurderinger av streamen til slutt. Det var fint at den var der først og fremst. Det er ikke alltid det skjer. Dessverre var det krevende å følge finalen på streamen. Det var lite resultatoppdatering underveis, ingen kommentator, publikumslyd og personlige samtaler og høye tilrop og høymusikk rett inn i mikrofonen, urolig filming og gjerne med en dansk dommer eller andre som står i veien deler av tiden. Erfaringene fra omtrent de siste femten norske konkurransene viser at det ikke er noen umulig oppgave å lage en god stream. Så sant filmingen ikke var gjort av en fan av dansk dogme-filming. Men det er kanskje andre arenaer som egner seg bedre for dogme-formatet enn en slik konkurranse.


1 kommentar:

  1. Martin så uforskammet frisk da han harva over Harbak på treningsrunde på lørdag...

    SvarSlett