mandag 27. juni 2016

Verdens beste fjelløper feier over Romsdals syv topper på et døgnKillian Journet brukte under et døgn på å løpe/klatre/vasse over Romsdals syv mest markante topper i et sammenhengende push som har imponert de sterkeste.

Ruta er 80 kilometer lang, og har 9000 høydemetre, og mye krevende usikret klyving. Dårlige snøforhold gjorde prestasjonen enda mer imponerende.

Her er beskrivelsen av turen. 

Journet regnes som verdens kanskje sterkeste fjelløper, og som alle med interesse for temaet har fått med seg så har han flyttet til Isfjorden i Romsdal i år sammen med Emelie Forsberg. Svensken regnes også som verdens kanskje beste utøver på området med seire i de store løpene og verdenscupen, og har bodd flere år i Tromsø. Nå trener hun seg opp etter en alvorlig kneskade.

Bestigningen av de syv store toppene i Romsdal ble først gjort av superspreke Nils Nielsen og Ola Hovdenak på ski, men de kjørte mellom de tre forskjellige massivene. Begge er blant de beste randonne-utøverne i Norge, og fjellguide Nielsen har flere imponerende sterke alpinbestigninger og noen tidsrekorder i Hurrungane som har tatt pusten fra mange.

Men Nils mener denne traversen innfører et nytt nivå i Norge. Han skriver på facebook i helgen at "Kilian forandrer reglene, men til det bedre. Til et helt, helt annet nivå faktisk". 
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar