torsdag 22. september 2016

Klatrer Trollveggen og Kjerag i september
Finværet i høst har gitt storveggsbestigninger i september opp Kjerag, Trollveggen, Baugen og sikkert mange andre steder. I en ellers litt stille måned kan man derfor glede seg over fine bilder fra vegger som ellers knapt får besøk i høysesongen.

Øystein Krydsby Johnsen og Glenn Edvardsen gikk Norskeruta på Trollveggen i helga, den kanskje mest gåtte ruta i veggen etter rasene som har gjort Rimmon- og Svenskeruta mindre tilgjengelig. For Øystein er det 20 år siden han gikk den som 16 åring.

På Kjerag gikk Jon Egil Auestad og Øyvind Salvesen variantruta Nordøstmassakren i helga, også i finvær. Det er en kjekk variant av Hoka Hey i starten og Nordøstpassasjen i toppen, omlag grad 7-. Denne ble først gått av et parti som klatrer feil på Hoka, men er også blitt en fin variant som har litt jevnere klatring enn de to andre rutene som den kombinerer.

Det er også fine bilder fra bestigninger på Baugen på Kvaløya utenfor Tromsø i helga, så også der utnyttes den fine høsten til bra klatreturer før høstmørket og regner setter inn.

Her er et fint bilde fra Baugen:
Et bilde publisert av Kristoffer (@kristoffergh88)
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar