onsdag 14. september 2016

Tina Hafsaas til semifinale i VM

Tina Johnsen Hafsaas er videre til semifinalen i VM i klatring etter dagens to kvalikkruter i Paris. Hun er den eneste fra norden som gikk videre, både av kvinnenei tauklatring og av herrene i buldring.

Tina ble nummer 25, av totalt 26 i semifinalen. Hun slo blant annet svenske Kajsa Rosen, som falt så tidlig i første kvalikk at det ikke var sjans for den svenske finalekandidaten å komme videre. Tina tok en sterk 9. plass i første kvalikkheat - hvor halvparten deltok og kom litt lengre bak i andre. Her kom hun og Kajsa omtrent likt.

Thilo Schröter startet buldrekvalikken bra, og gikk to av de tre første bulderne. Men ut fra resultatlistene kom ingen vei med de siste to bulderne, og havnet på 38. plass. Så det er ikke mye som må på plass før det blir semi. Rolf-Martin Bjørnsgaard deltok og fikk et sonetak, som han til gjengjeld fikk i første forsøk. Det ga 91. plass.

Lagt til i ettertid: Tina har skrevet for Norsk klatring om onsdagens kvalikk, og hun skriver at de Thilo nesten flashet den ene bulderen han manglet på semifinale. De to siste bulderne var mindre kraftkrevende og mer smygende og tekniske på slappe volumer. Og det er jo en norsk svakhet, må det kanskje innrømmes.

Her er resultatlista. Om et par dager er det semifinale, med livestream. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar