fredag 2. september 2016

Leo Ketil Bøe nr. 10 i Junior-EM

Leo ble nummer ti i semifinalen, en klar forbedring fra 17. plassen i semifinalen. Han var den eneste norske som fikk plass i semifinalen med sin 17. plass i klasse A - for 16-17 åringer i Middendorf i Østerrike fredag. Leo var bare et par tak fra finale, og bekrefter at han er en av Europas beste i sin klasse og rett bak de aller beste.

Fram til for tre år siden var Norge bortskjemt med finalister i de store juniorkonkurransene, nå er det bare Leo fra Bergen i 17-årsklassen som kan ha håp om å gå videre. Han toppet den ene ruten, men falt litt tidligere av på den andre. Med maks klaff kan han derfor kjempe om finaleplass lørdag.

I samme klasse ble Hauk Lem 39 og Jens Kristian Hagaseth Aasmundsen 45.

Lisa-Marie Kvandahl klarte ikke å gjenta fjorårets semifinaleplass i Junior-VM, men ble 29 i klasse A. Her kom danske Nea Herforth Baehr i semifinalen.
Ingrid Kindlihagen ble 41 i sin debut i yngste jenteklasse.
Kristian Grigson Eian ble nummer 49 i yngste gutteklasse.
Svenske Kajsa Rosen kom såvidt til finalen i juniorklassen etter å ha ledet etter kvalikkene. Hannes Puman kom også til finalen etter en 6. plass i semifinalen.

3 kommentarer:

 1. Leo er 16 år.
  Det er verd å merke seg at han toppet sin andre kvalik rute :0)

  SvarSlett
 2. Du kan gjerne nevne Hauk og Jens-Kristian som også representert Norge.

  SvarSlett
 3. Takk. Oppdatert til at han er i 17-årsklasse (99). Er så vant til å tenke på Hauk og Jens Kristian som Youth B at jeg så etter dem der. Men de er jo blitt eldre de også

  SvarSlett