tirsdag 13. september 2016

Nå begynner VM i klatring med fem norskeOnsdag er en av de viktigste dagene i VM i klatring sett med norske øyne. Da er det kvalifisering for kvinner tau og for buldring menn. Tina Johnsen Hafsaas er eneste norske deltaker av kvinnene, mens Thilo Schröter og Rolf-Martin Bjørngaard representerer herrene i buldring. Tina og Thilo kan på en god dag kjempe om semifinale, selv om konkurransen er tøff. Tina har hatt semifinale inne før, men skader de siste årene har også skapt utfordringer.

Torsdag skal de samme to herrene delta i tauklatring, men uten særlig sjanse til å gå videre. Samme dag skal Hannah Midtbø, Tina, Mie Kastet og Sunniva Eik Haave prøve seg i buldring. Her har Hannah størst sjanse til semifinale, kanskje den beste sjansen til noen av de norske å gå videre.
Fredag skal Tina prøve seg i speed, vel for første gang en norsk klatrer prøver seg på denne øvelsen som inngår i sammenlagtresultatet som skal testes ut til OL i Tokyo i 2020.

Av andre nordiske er det særlig Kajsa Rosen som kan yppe seg til en finale i tauklatring.
Magnus Midtbø meldte for et par uker siden at han dropper VM i år pga større lyst til å klatre ute på andre typer eventyr. Så han er på dypvannssoloering på Mallorca med Chris Sharma disse dager. Høres bra ut.

Semifinalene streames selvsagt, men ikke kvalikken hvis jeg har forstått det rett.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar