søndag 16. juli 2017

Sydveggen på Gjertvasstind repetert

Thomas Meling og Lars Martin Solberg har klatret sørveggen på Gjertvasstind i Hurrungane. Dette tror jeg er andre bestigning av den 300 meter høye veggen som kanskje er en av de høyest beliggende og minst tilgjengelige i Fjell-Norge siden man nesten må opp på Gjertvasstind for å komme ned til innsteget. Vestveggen på Storen ligger jo også høyt, men er langt lettere tilgjengelig.

Ruta ble sett på som ett av de store probleme i det alpine Norge til Nils Rune Birkeland og Stefan Landrø klatret veggen for 15 år siden med klatring opp 7 taulengder opp til grad 7- og teknisk klatring.

Thomas melder at det var vanskelige friklatreforhold med nysnø på starten, endel vått og mye bøss. Men også en veldig fin vegg og rute som sikkert kan gås i fri med litt mer egna forhold.

Meling og Solberg er noen av de mest aktive alpinistene de siste årene med blant annet bestigninger i Patagonia og harde kileruter i Norge. Thomas ledet blant annet Arcandria, grad 9-/9 på egne sikringer på Blåmannen i fjor. Han gikk også en ny rute i Lysefjorden for litt siden, Fløyrlirisset.

Et innlegg delt av @lmsolber

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar