torsdag 13. juli 2017

Tina Johnsen Hafsaas 4. plass i verdenscup er beste nordiske kvinneprestasjon

Tina tok en superimponerende fjerdeeplass i sin første verdenscupfinale i Chamonix torsdag kveld. Som første norske kvinne tok hun en sterk sjetteplass i semifinalen, men tok enda to steg opp i finalen. Selv om finalen virket lettere enn vanlig, så var det flere sterke klatrere som falt under Tina. Tina falt tre-fire flytt under toppen. De to andre som også var i finalen første gang taklet ikke presset like bra som Tina, og falt lavere. Den beste østerrikske klatreren klatret også feil, og nølte så mye at hun falt et halvt tak under tina.
Tina fikk også stor hjelp av være den eneste som fant en god knebar før den harde toppseksjonen.

Dette er også en av de beste prestasjonene i verdenscupen av noen nordisk klatret, og den beste av en kvinne. Av gutta står Magnus Midtbø står selvsagt i en egen liga, med en en haug av finaler i verdenscuper, VM og EM gjennom ti sesonger med mange 3. og 4. plasser. Av andre norske er det hans søster Hannah Midtbø kom på niendeplass i verdenscupen i buldring for to år siden, i tillegg til sin tredjeplass i Buldre-EM noen år før det.
Svenskene har også noen sterke prestasjoner, men matcher ikke Tina i verdenscupen.
Svenske Matilda Söderlund har klatret fantastisk i verdenscupen, og har en sjetteplass i verdenscupen for fem år siden og en åttenplass fra Chamonix samme år. Like imponerende Kajsa Rosen kom også til finale i fjor, og ble nummer 9, og har også en nieplass ifjor hvor hun ikke nådde finalen. Svenske Hannes Puman sjokkerte klatre-verden med sin fjerdeplass i EM for noen uker siden, og nådde neste finalen sist helg. Men han har ikke finaleplass (ennå) i selve verdenscupen.

Tar vi med finnene og inkluderer buldring, så har Nalle Hukkatavail selvsagt en imponerende liste med gode resultater i alle tenkelige konkurranser.

Her er resultatlista. 
Neste konkurranse i verdenscupen er i Briancon om to uker, mens det er World Games neste helg.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar