torsdag 13. juli 2017

Tina til finale i verdenscupen i ChamonixTina Johnsen Hafsaas har gjort sin beste prestasjon noensinne med å komme til finale i verdenscupen i Chamonix. Foreløpig ligger hun an  til sjette plass. Det er det  beste gjort av en norsk kvinne i verdenscupen. Det er også en annen liga enn hennes tidligere sterke prestasjoner med  3.  plassen i VM som yngre junior i 2011, finaleplassen året etter og sammenlagtseieren i den europeiske ungdomscupen. Tina har hatt mange gode semifinaler, men også noen sesonger med alvorlige skade og sykdom - så dette er også utrolig sterk retur til et internasjonalt toppnivå.

Tina klatret bra gjennom den første cruxseksjonen som stoppet mange gode klatrere som har nådd finaler tidligere i år, og klatret også bra et stykke gjennom det vanskelige partiet som stoppet alle unntatt finalistene. Flere av forhåndsfavorittene  til finaleplass falt rett før. Inkludert tidligere verdensmester Mina Markovic. Hun kom også et tak lengre enn EM-vinner Anak Verhoven.

Følg finalen fra klokka 20.50 i kveld. 

Dermed bekreftet hun at 9. plassen i den andre kvalikkruta ikke var et tilfeldig lykketreff.

Konkurransen samlet alle de beste konkurranseklatrerne i det som kanskje er tidenes sterkeste felt av kvinnelige klatrere.

Tina klatret bedre enn de beste fra alle land unntatt to fra Slovenia, og en fra Sør-Korea, Ukraina og Østerrike. Som kuriositet så kan det nevnes at da Tina ble 3. beste 16-17 åring i 2011 så var vinneren den samme som ligger på andreplass før dagens finale.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar