tirsdag 11. juli 2017

Aleksei Jaruta har satt ny standard for (sommer)besøk til Bohuslän
Aleksei Jaruta har hatt en ekstremt imponerende sommerrunde i Bohuslän. På to uker har han gått en haug med ruter på egne sikringer opp til grad 9-/9. Blant annet Martin Skaar Olslunds nye rute på Bullberget: Den norske forbindelsen. Den ble også repetert samme dag av Erik Grandelius og Stefan Wolf. Det ble også en sjelden repetisjon av Dreadline på Häller (grad 9-), som er ganske sykende høyt over siste sikring. Nå har Aleksej imponert i flere år på den svenske vestkysten, jeg mener også han gikk Dr. Snuggles ifjor (grad 9) på Häller på egne sikringer og Electric Avenue. Han har buldret opp til 8B+. Han flashet og så soloerte en kort grad 9 i Gøteborg for et par år siden, for å nevne noe (sorry hvis dette er litt upresist)

Ikke bare er listen imponerende. Den viser også at Bohuslän er en knall sommerdestinasjon (det har vært en liten hemmelighet i mange år), ihvertfall når det er bra med vind og tørk og ikke altfor varmt i lufta.
Det bekreftet også Steve McClure, den brittiske veteranen som selv i slutten av 40-årene kanskje er den beste ruteklatreren i England. Han har besøkt vestkysten, (kilde 8a.nu) og selv om han havnet på noen middels interessante sportsklipper så fikk han også med seg flere av de bra tingene - og gikk blant annet Electric Avenue (grad 9-), som han betegner som  "Its absolutely out of this world" . 
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar