søndag 13. juni 2021

Ingrid Kindlihagen 7. plass og Sunniva Øvre-Eide 8. plass i Europeisk ungdomsup


Ingrid Kindlihagen i junior finale i den europeiske ungdomscupen i Imst. Foto "lånt" fra streamen


To av de norske juniorene klatret i hver sin finale i den europeiske ungdomscupen i Imst i helgen. 

Lørdag klatret 18 år gamle Ingrid Kindlihagen fra Sveio til en 7. plass i junior finale, og søndag klatret Sunniva Øvre-Eide til en 8. plass i Youth A, som vel er 15-16 åringene. 

For Ingrid er dette en av hennes sterkeste internasjonale resultater, hun fikk også 7.plass da hun klatret i Youth A for to år siden i Russland og hun fikk en sterk 18. plass i seniorklassen i nyskapningen Continental-cup i april som klart beste nordiske klatrer. Dermed er det veldig spennende hvis hun klarer å etablere seg i mellomsjiktet bak de aller beste. Tidligere i år buldret hun også Syremonsteret i Rogaland med grad 7C+, det er vel bare Sunniva Øvre-Eide som har vært på et tilsvarende nivå i buldring. Ifjor gikk hun også grad 9 i sportsklatring, så dermed har hun virkelig etablert seg som en allsidig toppklatrer. 

For Sunniva Øvre-Eide er dette også et av de beste resultatene, hun fikk 6. plass i samme Europeisk ungdomscup for to år siden da hun klatret i Youth B. Og dette er en klar forbedring fra de europeiske konkurransene i mellomtiden. Men til gjengjeld er hun jo i en egen klasse når det gjelder harde bestigninger utendørs, med de yngste bestigningene av både grad 9 og 9/9+ av kvinnene i Norden. 

Flere andre norske klatrere fikk prøvd seg i helgen. I de andre klassene klatret også Per Ravlo-Caspersen inn til en plass blant de 20 beste med en 18. plass. Også han har fått vist litt ute med en solid flash av grad 9- i Urdviki på en juniortur for noen uker siden. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar