onsdag 23. juni 2021

Thilo Schröter førstebestiger 8c dypvannsolo-rute

 

Thilo Schröter har førstebesteget en dypvannsolo-rute i Flatanger som han har gradert til 8c (9+). Det er ikke bare den hardeste i Norge, men også en av de hardere rutene av denne typer ruter i verden. 

Thilo beskriver ruta som en en 8A-bulder fulgt av 8a+ klatring til topp, og sier at kvaliteten er noe av det beste av alt det fine han har klatra i Flatanger-området, hvor han også har vært med å kjøpe et hus for å både bo og leie ut i perioder til klatrere. 

Ruta er ikke den hardeste i verden, Chris Sharma shar etablert slike ruter gradert både 9b og 9a+ på Mallorca, som er det mest kjente stedet i verden for denne typen klatring. Den er heller ikke hardest i Norden, for Nalle Hukavaital gikk en 8c-rute over vann i Finland. Men det er ikke så mange andre ruter på denne graden som klatres solo over vann. 

Med denne ruta har Thilo bidratt til å gjøre Flatanger til en toppklatredestinasjon på enda ett område ut over de bratteste og hardeste rutene i verden i Hanshelleren i Flatanger. Ifjor bidro Thilo til å etablere en haug med harde buldre på 8B-nivå og en 8B+ i området

Dette er også i ferd med å bli et veldig spennende år for Thilo, som i vinter gikk mange imponerende harde buldre inkludert den første norske bestigning av den verdenskjente Dreamtime-bulderen (8B+/C) i Cresciano. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar