torsdag 28. april 2022

Kristin Harila bestiger Annapurna


Kristina Harila klatret klatret i natt Annapurna som første norske kvinne og andre nordmann. Dette er også hennes første 8000 meter topp i år i et nytt og i et svært ambisiøst prosjekt om å klatre alle 14 topper over 8000 meter på ett halvt år. 

 For Kristin Harila er dette hennes tredje topp over 8000 meter etter at hun markerte seg kraftig i fjor da hun klatret Mount Everest og Lhotse i et støt på et døgn på en av de kortere tidsrommene for dobbeltbestigningene av de to høye fjellene som bare har et lite pass, South Col, mellom seg. 

Den tidligere skiløperen har før dette klatret de andre seks høyeste toppene på kontinentene, og noen mindre topper i Himalaya som Ama Dablam. Det er få norske kvinner med flere bestigninger av topper over 8000 meter. Cecilie Skog er den mest markante, med sin bestigning av både Mount Everest og K2, som vel eneste nordmann, og i tillegg har hun klatret Cho Oyo, Manaslu og Lhotse. Annapurna var i flere år det eneste fjellet uten en norsk bestigning inntil Håkon Åsvang besteg det i 2019.  


2 kommentarer:

  1. Mingma Sherpa var på toppen av Lhotse 6 timer og ett minutt etter han var på toppen av Everest. Betraktelig kjappere enn 11 timer og 59 minutter som Kristin gjorde.

    SvarSlett
  2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett