tirsdag 19. april 2022

Stian Christophersen repeterer Agnes Buen

Stian Christophersen har gjort den tredje bestigningen av Agnes Buen i Sørkedalen, en rute som ble gitt 9a-graden som den første på Østlandet da Thilo Schröter gikk den i 2018 etter at den hadde vært et mytisk prosjekt i mange år. 

Siden har den blitt repetert av Erik Grandelius, og nå av Stian. Stian har gått den med en litt annen crux-sekvens, og mener den løsningen holder graden 8c+ eller veldig har 8c skriver han på instagram. Han mener ruta er to buldreseksvenser på 7C+ hver. 

Sørkedalen er en av de finere klippene i Oslo med stort sett harde ruter fra grad 7 og oppover, men langt kortere ruter enn for eksempel Bergflødt i Lier. Det er også en halvtime å gå inn fra parkeringsplassen, men kortere hvis man sykler. I tillegg til Agnes Buen er det to flotte nierruter og et par 9-/9 og et par 9- ruter, inkludert den flotte Petruskja. 

Med bestigningen fortsetter Stian å markere seg som en av de som har gått flest harde ruter på Østlandet, sammen med Erik Grandelius. Han har blant annet gått Reisen til Ixtalan på Hvarnes, som ble satt i 9a. Han har også gått de to 8c-rutene Draumkvedet på Damtjern og Shantaram på Hvarnes. 


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar